ΕΛ.ΒΙ.Ζ. A.E

αναρτήθηκε σε: Οι Χορηγοί μας, Τα νέα μας | 0

Οι Φιλοζωική Ομάδα Βόλου ευχαριστεί τη Βιομηχανία  ΕΛ.ΒΙ.Ζ. A.E.   για την πολύτιμη προσφορά της !

Η ΕΛ.ΒΙ.Ζ. A.E. ιδρύθηκε το 1963. Λειτουργεί από το 1969 με δύο εργοστάσια παραγωγής Ζωοτροφών, στο Πλατύ Ημαθίας (1969) και στο Πετροχώρι Ξάνθης (1993), προσφέροντας πάντα στον Έλληνα Κτηνοτρόφο εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

Η ποιότητα διασφαλίζεται και με την εφαρμογή συστήματος ISO 22000.

Σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας της ΕΛ.ΒΙ.Ζ Α.Ε. είναι η διάθεση στον Έλληνα Κτηνοτρόφο μιας ισορροπημένης και υγιεινής ζωοτροφής, που να δραστηριοποιεί στον υψηλότερο βαθμό τις παραγωγικές δυνατότητες των ζώων, βελτιώνοντας και την ποιότητα των ζωοκομικών προϊόντων όπως και το κόστος παραγωγής τους.

Η ΕΛ.ΒΙ.Ζ. μέχρι το 2011 είχε βασικό μέτοχο την Αγροτική Τράπεζα. Τον Φεβρουάριο του 2012 το 99,9% των μετοχών της εξαγοράστηκε από τον όμιλο ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε.

Η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της, σαν ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο, σεβόμενη την παράδοση της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, τα οποία την καταξίωσαν στη συνείδηση του Έλληνα Κτηνοτρόφου.

Ο όμιλος ΕΥΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. πρωτοπόρος στο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής, καθετοποιεί την παραγωγή στο χώρο της κτηνοτροφίας, προς όφελος του Έλληνα Αγρότη-Κτηνοτρόφου, αλλά και της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας.

Η παραγωγή σιταριού, καλαμποκιού, μη γενετικά τροποποιημένης σόγιας, γίνεται στη Μακεδονία και τη Θράκη με συμβολαιακή γεωργία και με την πλήρη υποστήριξη των Γεωπόνων του ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε.

Τα προϊόντα μας παράγονται με εξασφαλισμένη τη χρήση πρώτων υλών, πιστοποιημένων με τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ποιότητας, της ολοκληρωμένης διαχείρισης και επιπλέον πιστοποίηση για πρώτες ύλες απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τις επικίνδυνες αφλατοξίνες.

ΔΙΑΣ

αναρτήθηκε σε: Υιοθετήθηκαν | 0

ο ΔΙΑΣ μας υιοθετήθηκε…..σώθηκε από την ευθανασία σαν καλαζαρικο σκυλί του κυνοκομειου….η ζωή τώρα αρχίζει για τον Δια κοντά στον μπαμπά του τον Γιάννη ,

BAZAAR Σκιάθος 26/08/2017

αναρτήθηκε σε: Τα νέα μας | 0

Το Σάββατο 26/8/2017, από τις 8 το βράδυ έως τις 2 το πρωί, σας περιμένουμε στο φυλάκιο κοντά στο Μπούρτζι για να σας ενημερώσουμε για τα αδέσποτα ζώα. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει μικρό BAZAAR με χειροποίητες κατασκευές, όπως κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα καθώς και σκυλίσιες λιχουδιές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη φροντίδα και τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που φροντίζει  το σωματείο μας.
Διοργανωτής:
Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου

Οστεοαρθρίτιδα

Ένας στους πέντε σκύλους, υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα.

Ένα κοινό σημάδι της οστεοαρθρίτιδας είναι η απώλεια της κινητικότητας.

Η ασθένεια είναι εν μέρει κληρονομική αλλά όπως και στην παχυσαρκία, η κακή διατροφή ή έλλειψη άσκησης αυξάνουν τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι πολύ επώδυνη στους σκύλους, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βρεθεί μια καλή μορφή θεραπείας που να συμπεριλαμβάνει φάρμακα και φυσιοθεραπείες.

Η οστεοαρθρίτιδα διασπά τον χόνδρο των αρθρώσεων, προκαλώντας δυσκαμψία και πόνο.

Τα σκυλιά αποκτούν την οστεοαρθρίτιδα στη μέση ηλικία.

Ανδρέας Βασιλειάδης Ζωολόγος-Ηθολόγος